27 Şubat 2012 Pazartesi

ÇORUM'DAN GEÇERKEN HARİKA BİR MOLA YERİ

Çorum , Karadeniz yolunun üzerinde bulunan uğrak bir yer ...Samsun, Amasya, Tokat gibi şehirlere Ankara üzerinde gidecekseniz, yolunuz Çorum' dan mutlaka geçecektir.
Çorum' da malesef yol üzerinde mola verilecek kaliteli bir yer yok, genelde çevre yolu üzerindeki leblebiciler var...Gideceğiniz yere leblebi götürmek için mola verir ve güzel bir yemek yiyemeden yola devam edersiniz...Şimdiye kadar böyleydi ta ki YUMURTALI açılana dek...Şehrin içindeki billboardlarda reklamını görür görmez bindik arabamıza bir test edelim dedik eşimle...
 Çorum'a 5 km kala (ankara'dan gelirken ) GÜLŞEN KURUYEMİŞ 'in yanında yer alıyor YUMURTALI . Ancak GÜLŞEN KURUYEMİŞ 'in yanında tabelası ve kendisi sönük kalmış ama olsun..
                 YUMURTALI  ''yumurtanın her hali ''
  • Yumurtalı lezzetler ( Menemen,peynirli yumurta, sucuklu yumurta,pastırmalı yumurta, kavurmalı yumurta , ıspanaklı yumurta, mantarlı omlet , yumurta dürümü )
  • Çorum su böreği 
  • Çorum Baklavaları (Has baklava, gül burma , sıyırma baklava) 
  • Çorum mantısı
 Biz eşimle kavurmalı yumurta yedik...Harikaydı. Bakır tavada kavurmalı yumurta, yanında burcu burcu kokan çay, ıscacık ekmek, daha ne olsun.   Mekan çok güzel, modern, mutfak görünürde...Açık büfe kalvaltı yerine tercih ederiz artık:)) Fotograflar da aşağıda.. Karar sizin tabiki..




13 yorum:

Ceylan dedi ki...

Ben ailemle 6 sene yaşadım Samsun'da. Tüm akrabalarımız Ankara'da olduğundan senede en az 2 kez giderdik Ankara'ya, dolayısı ile yolun tam ortası olduğundan mola yerimiz de Çorum'du:) Leblebi alırdık, yolda dinlemek için kaset alırdık:) sanırım Ulusoy'un bir dinlenme tesisi vardı, orda duruyorduk biz...hey gidi günler...

tosbagalar dedi ki...

Hiç duymamıştım bir pazar denemeli

suhuba dedi ki...

Şimdi biz çoruma geliyoruz misafir oluyoruz ve buraya gidiyoruz. :)

suhuba dedi ki...

Modavesairem senin gibi marifetli bu bluzu her halukarda yapar yaparda benim gibi acemi? I ıhhh yapamaz. Üzüldüm ya :) İnternetten satınmı alsak yoksa ben yapacağım sanada kol kalıbın yollar temel kalıbı hangi modelden aldığımı söylerim mi dersin ? Selam verdin borçlu çıktın. :)

www.mkblkonsept.com dedi ki...

ooo harika görünüyor:)

zeynep dedi ki...

Hakikaten dekor ne kadar ferah ve temiz görünüyor aklımızda olsun önerin için teşekkürler..

Kokosss ;))) kelebek dedi ki...

ne kadar huzur verıcı ve ıstah acıucı bır yerrr

fillix (evde dikiş) dedi ki...

sandalyeler çok şık görünüyor

MODAVESAİRE dedi ki...

ceylan; evet Ulusoy dağ tesisleri hala çalışıyor , güzel bir yer..ancak bir sonraki gelişinde burayı da deneyebilirsin..
tosbağalar: 7/24 deneyebilirsin, akşamüstü de güzel bir zaman.
suhuba: beklerim tatlım:))boşver sen o bluzu.. bize yar olamadı kimseye olamasın:)))sorma elimi verdim kolumu kaptırdım yaaww.
mkbl: gel kuzum yiyelim kuvvetlenelim ,saf protein sonuçta:))
zeynep: rica ederim..mekan çok güzel..
kelebek: evet canm,yedik ama doymadık inan.. eve gidip üzerine çiğköfte yedik:))o derece iştahımız açıldı yani:))
filix: evet biz de bayıldık.. mutfağımıza bu tarz bir masa düşündüm..

Swotpisces dedi ki...

harikaymış valla, canım çektiiii...

Bolat dedi ki...

Merzifondan az gitmedim Çorum'a orta okul yıllarımda benim için büyük şehir demekti Çorum :)) güzel bir müessese işi seven esnaf işi yani :)

suhuba dedi ki...

Çok güldüm ; bize yar olamadı kimseye olamasın:))) süper laf, Sen çok yaşa:)

 Stil Direktörü  dedi ki...

iyi düşünmüşler valla keşke bir sürü bayilik açsalar