10 Mayıs 2012 Perşembe

HAKKIMDAKİ 7 GERÇEK

Sevgili Mahsun prenses ve Nurgülce ' ye ödül için teşekkür ediyorum ..
Aslında kendimden bahsetmeyi pek sevmem ama ödüllendirilmişim, anlatayım bari:))
İşte kendimle ilgili 7 gerçek...
1. Olağandışı bir kedi sevgim var. 
Bu tee benim küçüklüğümden beri böyle.Yıl 1989, ben 4 yaşındayım...Antakya'dayız. Ben evin önündeki sokak kedileriyle oynuyorum. Hatta durum o kadar vahim ki, ağzımdaki sakızı çıkarıp ipe bağlayıp kedilere oyun oynatıyorum, ben kaçıyorum arkamdan kediler geliyo:)) Sonra bir gün kucağımda kocaman bir kedi , ben severken ablam kedinin kuyruğunu çekiyo, cadılık yapacak ya, kedi maaoov diyip göğsüme bir cırmık atıyooo ...Sonra kedi yakalanıyo, kuduz mu  değil mi araştırılıyo, ben kuduz aşısı  oluyorum falan.. Üzerinden kaç yıl geçti (23) hala ben kedilerin peşinde...:)))Seviyorum uleynnn kedileri...:))
2. Dikişe nasıl başladım? 
Üniversitedeyiz, yıl 2004 ve sonrası .Memur çocuğuyuz, açlıktan ağzımız kokmuyo ama tavan da yapmıyoruz hani...Genciz güzeliz, zevkliyiz:)) Alışveriş aşkı ile yanıp tutuşuyoruz:)) Lakin para yok ...Beğendiğimize paramız yetmiyor..Eda diye bir arkadaşım vardı, beğendiklerimizi alamayınca derdik; ''Amaan biz bunu dikeriz, amaaan biz bunu yaparız.''  Elimizde çanta dikerek başlıyoruz anlayacağınız..Makine yok, para yok ama hayaller umutlar var ... Ardından mezuniyet balosu elbisem ile imzamı atıyorum geceye...Baştan sona elimde dikilmiş dantel (astarı jarse) , straplez mini bir elbise, arkası kuyruklu...O zaman olağandışı bir durumdu öyle bir model....Hey gidi günler heyy..Çok yaratıcıydım, daha moda olmayanın peşinde üretme çabasındaydım..
3. Saç maceram
 25 yaşıma kadar saçımı omuz hizasından fazla uzatamadım :)))  Yıl 2002, 3 arkadaş kuaföre gidiyoruz saç kestireceğiz, benim saç kısa zaten küt olacak. Ama önü uzun olsun istiyorum. 
 






















Kuaför diyor
- Yok öyle olmaz, 
-Ya uzun olsun işte, öne doğru uzayarak gelsin,
- Yok çok saçma birşey olur ,öyle saç mı olurmuş.....
Hani şu Victoria Beckham modelini anlatmaya çalışıyorum ama o zamanlar yok ki böyle bi model, artık zorla istediğimi yaptırdım kuaföre...Sokakta bazı insanlar bakıyo, hatta diyolar, aa kızın saçına bak önü uzun, yamuk kesmiş kuaför :)) hehehee..Ardından Rihanna ile kuaför salonlarını süsleyen saç modelinden herkeste görmeye başlayınca yok dedim artık cılkı çıktı, değiştireyim.. Yaş oldu 26,5. Evet saçlarım nihayet uzadı ama şimdi de ben sıkıldım omuzdan az uzun kestirdim, gençleştin dedi arkadaşlar:))
4.Astrolojiye hiç inanmam...
Açık oldu eveh, burçlara falan inanmam, rüya yorumlarını da anlamsız bulurum..
5. Bulgurlu yiyeceklere bayılırım
Özellikle çiköfte ve kısır diyince akan sular durur bende...Tükürük bezlerim çalışır bir anda, hamile değilim ama hamile olsam herhalde kesin ilk aşereceğim şey çiköfte olur !!
6. Türkçeyi Önemsiyorum
Hem Türkçe hem de ingilizce yazı yazan blog arkadaşlarıma saygı duyuorum. Ancak türkçe yazıp da EVENT , GIVEAWAY falan yazan tipler yok mu, uyuz oluyorum, bu kadar da özenti olunmaz ki kardeşim, bu kadar da basitleşilmez ki !!!Yazacaksan baştan sonra ingilizce yaz sen de kurtul biz de !!!!
 Tamam biz de öz türkçe sözcükler kullanmıyor olabiliriz ama bu kadar da saçmalamıyoruz hani... Bu yazdığımı hadi zahmet edip okuyan rahatsız olan varsa çıksın gitsin blogumdan , hiç önemli değil, bunu da belirtmek isterim..
7.Osmanlı dizilerinden ve moda olan şeylerden hiç hoşlanmıyorum..
Yahu bi dönem aşiret ,ağa dizileri, yok Asmalı Konak, Aşkın Dağlarda gezer falan vardı.. Şimdi de Trt' de Bir zamanlar Osmanlı, Star' da Muhteşem Yüzyıl var...5 yıl sonra da geriye gidip İlkçağda aşk dizisi falan izleyeceğiz herhalde...:)) Hahahaaa.....Yok yok, ben almayayım, ben popüler ne varsa sinir oluyorum, tarzım bu,  sevileni sevmem..

Şimdi sırada ödüllendireceğim bloglar var, önceliği dikiş-tasarım bloglarına vermek istiyorum ...

 İnternette alışveriş sitesi açıp paraya para demeyen gönlümün kraliçesi MKBL  
 Dikişlerin efendisi Dikiş dersi
Çiçeği burnunda hamile, romantizm tutkunu   Aktüelmoda 
Gülen yüzü ve güzel kalbi ile Fashion design by Cns 
 Fethiye'de dikiş günleri düzenleyen Eda :)) şaka yok öyle bir şey
Çiçeği burnunda anne, dikişsever Bahar'ın elleri 
Benim gibi dikiş aşığı Bir tutam mola (Suhuba)
Oğlundan zaman ayırıp kendini dikişe veren Antigone
Dantel ceketini hala kıskandığım Zeynep  &Zeynep

Yazamadığım ama çok severek takip ettiğim diğer arkadaşlarıma sevgi ve saygılarımı iletiyorum...

9 yorum:

Bahar YORGUN dedi ki...

teşekkürler canımmm :)) cevaplarını da büyük zevkle okudum :)

zeynep dedi ki...

Efendim teşekkür ediyorum güzel ödülün için..
Aldım kabul ettim topluyorum ödülleri koleksiyon yapacağım hehe..
Kıskanma şekerim dikersin olur biter yani:))
Türkçe konusuna katılıyorum yani ben iyi yabancı dil biliyorum diye hava atmaya lüzum yok google amca çeviriyor zaten:))

designbyeda dedi ki...

cnm ödül için teşekkür ediyorum.Türkçe konusunda o kadar haklısın ki. bazı bloglara acayip gülüyorum. outfit diyorlar ya!! kombin onun adı kombin...

Aktuelmoda dedi ki...

Canım benim çok teşekkür ediyorum,zevkle okudum yazını,aklıma benim de bir anım geldi,ortaokul yılları belki daha küçüğüm evde güzel bir kumaş gördüm taytlık cici bişey,kumaşın üstüne koydum taytımı ön arka falan yok ama dümdüz şekli çizdim kestim,anneannemden kalma elle çevirmeli bir makina var tık tık dikiyor,annemden görmüşlüğüm var oturdum dikmeye diktim dikmesine ama malesef üzerime sokamadım,tabi sorunu da çözemiyorum :)))) Kocaman sevgiler tatlım..

FashionDesignbyCnS {Cns'design by Cansu ASLAN} dedi ki...

O senin güzel bakan gözlerin canım benim.. çok teşekkür ederim. Kocaman öpücükler !

dikisdersi dedi ki...

modavesairem teşekkür ederim ,cevaplarım tabiki ,oktay sinanoğlu severleri ayırayım bir tarafa :))bende pek severim saolsun kitaplarını

www.mkblkonsept.com dedi ki...

Paraya para demeyen hahaha seni seviyorum deli arkadasim.cevaplarina bayildim.dikis maceran super.haa bide sen benim vefali arkadasimsin.hep boyle dogal ve sicak kal emi.

♥ PINK PRINCESS ♥ dedi ki...

Türkçe yazıma bende çok takılıyorum.ingilizce yazanlardan öte beğenmek yerine beyenmek yazanlara,ya da yı bitişik yazanlara(daha çook örnek var) gıcık oluyorum:)

MODAVESAİRE dedi ki...

pink princess: bir de blüz yazıp duran var bi arkadaş var , onu da unutmayalım...:))