15 Ağustos 2012 Çarşamba

AĞUSTOS BURDASINDAKİ DEMODE MODELLER



 Basitliğine aldanıp , dergiyi aldığım gece (neredeyse 15 gün oldu) diktiğim bu elbise, Burda ağustos sayısından bir model. Çizime dikkatli bakarsanız kol altının ne kadar düşük olduğunu fark edeceksiniz. Ben diktikten sonra fark ettim. O kadar kötü bir görüntü ki, anlatamam !!! Gerçek bir 80'ler kalıbı !!!! Koltuk altı neredeyse bel hizasında ve hiiç şık değil !!!
Üstelik desensiz açık renk esnek kumaşla dikince sonuç HÜSRAN!!!
Overlok makinemle diktiğim için kol kısmını sökemedim, direk kestim. İçeri 5'er cm daraltacağım...Yine çok düşük koltukaltı olacak ama en azından eskisi kadar kötü durmaz diye düşünüyorum...Umarım...
Şayet herşeye rağmen ben bu kalıbı çalışacağım diyorsanız, desenli bir kumaş seçmelisiniz, yok yok yine de demode bir elbise çıkar ortaya, bence bu kalıba sakın yaklaşmayın!!!!!


Aşağıdaki elbise kalıbı da aynı  bence. Kol altı çook düşük, aman dikkat !!!!



 

Aşağıda benim diktiğim pudra elbise.Bu gece kol kısımlarını değiştireceğim , inşallah içime siner, yazık kumaşı Ankara'dan almıştım, kumaşa acıyorum, kendime değil:(((





12 yorum:

mihrican dedi ki...

en son burdayı nisanda almışım. uzun zamandır burdalar tatmin etmiyor beni. maalesef dikiş bilgim de olmadığı için kalıpsız dikemiyorum . yani kafamda canlanan her şeyi yapamıyorum. benimde hüsranla biten pek çok denemem oldu. inşallah bu kış bir kursa gideceğim. daraltınca sonuçlarını paylaşırsan sevinirim. kolay gelsin :)

MODAVESAİRE burcu dedi ki...

MİHRİCAN: kurstan sonra herşeyi dikebileceksin hiç canını sıkma tatlım:)))ama en iyisi yine de kalıpla çalışmak..

DeNiZkAbUgU dedi ki...

burdadan kalıp çıkarmadan önce muhakkak kontrol etmek lazım birsürü yanlışlar çıkıyor sonra kumaşa yazık oluyor:((((

fillix (evde dikiş) dedi ki...

Bende ikinci elbisenin modelini beğenmiştim tavsiyelerin için teşekkür ederiz:)

irem dedi ki...

gerçekten burdaların kalitesinde düşüş var sanki bu aralar, biçmeye kalkışmadan mutlaka bir kontrol etmek lazım acayip işler ortaya çıkabiliyor. eminim sen güzel bir hale sokarsın bu elbiseyi, kumaşın çok güzelmiş gerçekten ;)

gül kokuları dedi ki...

Elinde kalan kumaşı varsa elbise kısmına kol altını yukarı kaldıran bir parça eklesen omuza doğru... Değişik bir model olurdu,koluda sonra eklerdin.
Yanlış anlama pratik dikiş diktiğim için nacizane bir fikir... Emeğin var ve kumaşında güzel,diyerek söylemek istemiştim...
Ellerine sağlık...

MODAVESAİRE burcu dedi ki...

gül kokuları: sağol ama boşver, uğraştırır şimdi o beni:))) yine de aklımda bulunur dediğin , sağolasın...
Diğer yorum yazanlara da teşekkür ederim, kalıplar konusunda dikkatli olmalıyız di mi..

Anna Brain dedi ki...

Oh wow! WOWnderful dress!!! :)

Necla Şölen dedi ki...

Ağustos dergisindeki bu elbiseler ve aynı kalıbın bluzları benim de dikkatimi çekmişti kollarını beğenmemiştim. Kalıpları iyice incelemek lazım, gerçekten bazı kalıpları çok kötü olabiliyor.

Mor Menekşe dedi ki...

Aslında bakarsan burda hep aynı kalıpları kullanıyor , bi tarafına büzgü bir tarafına fırfır ekleyip değişik gösteriyor , toplasan misal 5 ana kalıp varsa diğer 15 kalıp onalrdan çıkıyor , arada bende çok kızıyorum şu burdaya :)

nurtenbegendi.blogspot.com dedi ki...

Elbise kurtulur mu bilmem;) Burdanın her kalıbı herkese olmuyor. Tüm bedenleri manken ölçüleri için. Büyük bedenler de dahil. Oysa insanların geneli manken ölçüsünde değil:)) Tabi onlar da bir standart tutturmak zorunda. Bir de şu var ki, kumaş önerisine uymak lazım. Esnek kumaşın tek taraflı mı çift taraflı mı esnek olmasından tut,kumaşın kalitesine, incelik kalınlığına, dökümüne göre bile model değişebiliyor. Tamamen sürpriz yani. Mesela enim aynı kalıpla diktiğim 3 bermuda pantolonum var, üçü de farklı beden gibi duruyor üzerimde:)) Dilerim kumaşın kurtulur.

dikisdersi dedi ki...

bende üzüldüm şimdi hem emegine ,hem kumaşına şey yapsan Burcu ,fikir benimkisi sadece mesela ben ölçerim önce kalıbı çıkarmadan ,arka orta yaka kısmından omuza kadar olan kısmı bir ölçerim ,kendi omzuma kadar kısmı ölç .birde belden kol altına kadar olan kısmı (yan yükseklik dedigimiz yeri ölç (bu durumda kendi arka uzunlugun burdanın arka uzunluguyla bir olması l

yada kol oyuntu yüksekliklerini ölç en emin yöntem bu sonra kalıbı çıkar bence .verevden araya şerit atsan vardı burda da o modele benzer birşey gecen seneki dergilerin de

yanlardan 5 de toplasan 10 da alsan kollay çok bol olacaktır