4 Aralık 2011 Pazar

KARATAY DİETİ & DUKAN DİETİ & PROF.LAR FALAN FİLAN

Herkese merhaba. Sevgili Aktüelmoda bir postumda kilonu nasıl koruyorsun diye sormuştu .  Tatlım işte cevabım:) Koruyamıyoruum !!! 50-51 kilo iken şu an 55 kiloyu gördüm .evet 4-5 kilo çok değil diyebilirsiniz, sen de şişman mısın diyebilirsiniz . Ben şişmanlıktan bahsetmiyorum, ideal kilodan bahsediyorum ..Ben 34 ten 38 bedene ulaştım ve sanki her yıl 1 beden genişliyorum..Ne olacağım seneye  40 falan mı...Özellikle bölgesel bir kilo alımı var ve bu yüzden kendimi çook mutsuz hissediyorum ....Bendeki  2 beden genişleme, vücut tipimin tuhaflaşması ve  hantallık beraberinde özgüven azalmasını ve mutsuzluğu getirdi.. Zaten evlendiğim dönemlerdeki 34 beden kıyafetlere hiiiç giremez oldum bir sene içinde. Şu an da,  geçen yıl diktiğim pantolonlar olmuyor, arkadaşlarımın da söylediği baya bir enine genişlediğim. Tipik türk kadını olmuşum hatta, eski çıtır halimden eser kalmamış( yakın bir arkadaşım söyledi yüzüme :) Bu genişleme sizler tarafından pek hissedilmedi ama bu bir gerçek.. aynalar yalan söylemez, bir de sıkı dostlar:))
İşin en kötü yanı da kilomu korumalıyım dedikçe daha da sapıtıyorum, kendimi şu an çok hantal hissediyorum, hamurişini hiç sevmeyen-sebze delisi ben , aburcuburdan aklımı alamıyorum... hava soğuk diye dışarda yürümek istemiyorum, az yiyince üşüyüp hasta olacağım sanıyorum, kendimi yemeğe veriyorum,  sofradan hep '' aşırı doymuş '' olarak kalkıyorum, gecenin 10 unda  spagetti, çiğköfte ya da pizza falan yiyorum........E sonuç ne olsun , tabiki kilo alımı..
OOOOOOFF yeter artık dedim 4 gün önce . Ve her gün  son derece sağlıklı beslendim, yediklerime dikkat ettim.. Herhangi bir diet programım yok amacım yanlış yemekler yememek , az yemeye alışmak, sağlıklı bir şekilde uzun bir sürece yayarak 3-4 kilo vermek, ve eski beslenme alışkanlığım yeniden kazanmak....Bu bikaç gündür  Gün içinde kuru meyve, yumurta ve salatamı eksik etmedim. Ufak kaçamaklarım oldu 1-2 kurabiye gibi ama o da her gün değil... Harika birşey daha yaptım bugün: Çaydaki şekeri bıraktım :) Tabi bir haftadır kademeli olarak azaltmıştım..Bu yüzden çok zorlanmıyorum artık  şekersiz çay içerken... Aralık ayının sonuna kadar sonuç görmek istiyorum. Eski hafif, ne giysem yakışır duruma geri dönmek istiyorum , en azından 52- 53 kilo olmak istiyorum!! Bunları yazıyorum çünkü kendimi sizler aracılığıyla motive edeceğime inanıyorum ( umarım edebilirim )
Bunları düşünürken de internette diet konusunda biraz araştırma yapayım dedim. Ara öğünler çok önemli diye biliyorken Karatay dieti diye bir diet çıktı karşııma. Bir bayan Prof.un dietiymiş.
Diyor ki :'' Çok kuvvetli bir kahvaltı yaptığımız zaman bütün gün acıkmayız. O sırada leptin hormonu devreye girer ve kendi vücut yağlarımızı ara öğün olarak kullanır. Bu nedenle acıkmayız. Sık sık yediğimiz zaman karaciğer ve pankreas yorulur. Bu nedenle sık sık yemek yemek doğru değildir.''


E o kadar ara öğün çok önemli  diyorlardı, anlamadım ben şimdi... Bu Dukan dieti hiiç bana göre değil zaten....Her bilim insanı başka birşey söylüyor. Yok Dukan dietiymiş yok karbonhidrat dietiymiş... Falan filan ....İnsan ne yapacağını şaşırıyor.... Sanki en doğrusu tabak rsmindeki, sizce de öyle deil mi??
EVET , DAHA FAZLA KAFAMIZI KARIŞTIRMAYALIM, BENİM MESELEME GELELİM ...
SONUÇ OLARAK KARARLIYIM ARALIK AYININ SONUNDA TARTIDA 52.5 u GÖRECEĞİME İNANIYORUM, BUNU BAŞARABİLİRİM.... ( herhalde, sanırsam, galiba, umarım :))))

14 yorum:

Aktuelmoda dedi ki...

Ahhh hayatım nazar mı ettim yoksa seni ;) Ama fotoğraflarda hiç öyle durmuyosun gerçekten.Ben de diyetteyim 1Aralıkta başladım ama haftasonu ipin ucu kaçıyor :( Ben neredeyse 6 yıldır şeker kullanmam,beyaz ekmek yemem,eti ağzıma koymam hala alıyorum ya :((( Neyse sen yine şanslısın ki 4 kilo.ben en az 5-6 kilo vermem lazım :( O zaman gitsin kilolar,öperim :)))

makeuperfume dedi ki...

canım,
kendine en uygun olanı yap bence, yani kendi diyetini kendin oluştur ama öyle bir programla falan değil yani yedikten sonra pişman olacağını düşününce elindekileri bir kenara bırakıveriyorsun:)yaza taş gibi bir hatun olarak gireceğini hayel et ve yapabileceğine inan.

Kozmokolik dedi ki...

Diyetin hiçbir yararı yok bence. Bugün yapmaya başlıyorsun.İşe de yarıyor.İstediğin forma ulaşınca nasılsa zayıfladım diye eski yemene devam ediyorsun.Diyete hiç bulaşmadan sağlıklı beslenme olayını yaşamımıza koyabilsek keşke :(

berry dedi ki...

dert etmene değer bir durum değil bu .Senin gibi bir çok şeyin üstesinden gelen biri için 4 kilo çok basit değil mi ? spor yapamıyorsan akşam 6 dan sonra hiçbirşey yememen senin için faydalı olacaktır. Eğer aniden iştah değişimi yaşadıysan hormonlarını kontrol ettirmen iyi olur. Ben sana çok güveniyorum bu konuda sen istediğini elde eden bir portre çiziyorsun çünkü :))

Swotpisces dedi ki...

inşallah sonuna kadar yanındayız, sadece dikkatli olalım yediklerimize kilo veririz bence...

kumasmakas dedi ki...

aslında ayrı bi grup blog gibi bişey kursak kilo vermek isteyenler ne ii olur bende ççook istiyorum ama başlayamıyorum.diyet olayına katılıyorum çook saçma şeyler var ben geçen yoğurt diyetine başladım 2.gün bıraktım yoğurt görmrk istemiyorum artık:))

Ololi dedi ki...

Ben sadece yediklerimizi azaltarak kilo verileceğine -daha doğrusu verilse bile bu kilonun korunabileceğine- inanmıyorum. Yaşınızı bilmiyorum ama kendi deneyimim -özellikle 30'umu geçtikten sonra- hareketsizliğe bağlı olarak kilomda çok ciddi bir artış olmasa da vücudumun kas kaybedip yağ bağlamaya başlaması şeklinde oldu. Yani kendimi bildim bileli, ve halen daha, 38 beden olmama rağmen karın ve kalça çevremde yağlanma söz konusu. Ve az yemek tabii ki gerekli ama bence asıl yapılması gereken spor yapmak.!

deniz saatçioğlu dedi ki...

Kolay gelsin canım, insanın kendine uyan diyeti seçmesi çok önemli ki diyet eziyet haline gelmesin. Mesela Dukan tam bana göre, o yüzden hiç zorlanmıyorum artık yaşam tarzı haline geldi, diyetteyim gibi gelmiyor. Oyle olunca da, hiç zorlanmıyorum

denizsaatcioglu.blogspot.com

FM.SOFT dedi ki...

Çok güzel bir karşılaştırma diyet örnekleri için, gerçektende dediğiniz gibi dikkat etmek bile yeterli tebrikler ayrıca size o kadar çok kilo sorununuz olmadığı halde bunu farketmeniz çok güzel birşey

Nilgün Komar dedi ki...

bence başarabilirsin canım benim.. ekmeği kahvaltı dışında yeme.. ve aynı programında devam et bende öyle yapıyorum.. 1 ayda 2 kilo verdim.. yavaş yavaş kilo kaybetmek ve beslenme düzenini oturtmak daha iyi oluyor muck

haskumaş dedi ki...

bende yiyorum yiyorum kilo almıyorum diyenlere sinir oluyorum :)) bizim ömür diyet yapmakla geçecek heralde

uzunincekivircikk dedi ki...

bende mim in var yapmak istersen :)

Hayat Cafe Tarifleri dedi ki...

Ben dukan diyetini uygulayan biri olarak şunu söyleyebilirim kii ;
Çok güzel kilo veriliyor ama çok sıkıyor bu diyet insanı..
En güzeli az ve sık yemek ve herşeyden yemek..
Dilerim istediği kiloya ulaşırsın canım
Sevgiler.
Takibindeyim

mervişko dedi ki...

bende artık takibindeyim...biri ara öğün yeme diyor biri ye yoksa kilo veremezsin diyor...işleri güçleri kafa karıştırmak...bende karatayın dedikleri mantıklı ...akşam 8 den sonra birşey yemezsek...sabahta güzel kahvaltı ve spor yaparsak toplarız diye düşünüyorum...