10 Aralık 2011 Cumartesi

POLAR FUŞYA SABAHLIK

Herkese merhaba... Uzun zamandır bir sabahlık dikmek istiyordum. Bir body kalıbımı kullanarak toplamda 1 saatte diktim bu sabahlığı.. Çok güzel bir rengi var . Ben kendime ne fuşyayı ne de kırmızıyı yakıştırırım. Sanki bu renk , kırmızı ve fuşya arası gibi. Bana çok yakıştı ,  ne kadar mütevaziyim değil mi :)  
Ön kısmına dış cep dikeceğim ,cep telefonumu falan koyarım diye düşünüyorum.Telefonum çaldığında  odadan odaya koşturmam böylece.. 
Kalıp hakkında şunları belirtmeliyim: ben 36 beden body kalıbını kullandım kenarlardan 2 şer cm genişlettim. Ama kol beklediğimden dar oldu: polar esnek bir kumaş değil çünkü... Fotograftaki sabahlık dar hali. Az önce söktüm kolu, çok daha geniş tutarak ( kol kalıbını 3 cm kadar genişleterek) yeni  kol kestim , koltuk altı kısmı da keserek genişlettim alttan ... Şu an kol kullanımı daha rahat oldu.  Sanki mont gibi oldu, dışarıda mı giysem diye düşündüm bi ara:)))
Yaka kısmına fırfır yapacaktım sonra vazgeçtim. Öylece kestiğim gibi kaldı yakası falan . Hiç gözüme batmıyor. Biye geçersem çirkinleşebilir diye düşünüyorum. Zaten atma sorunu da yok kumaşın.. Böyle iyi, değil mi? 
En güzeli ne biliyor musunuz ? Sıcacık tutması.. Şimdiye kadar hep zevkime göre dikiş diktim. Bu ihtiyacım olan birşeydi..  Çok iyi yapmışım. Kumaştan bir de ceket dikmeyi düşünüyorum ..Leopar ceket  kalıbımdan.. Boyun kısmına da taş işlerim çok farklı olur. Sizce ???


12 yorum:

İlknur dedi ki...

güzel olmuş marifetli hatunsun vesselam

PASTA KÖŞESİ dedi ki...

emeğine sağlık çok güzel olmuşş:)

gulizz dedi ki...

Dört gözle yazı girmenizi bekler oldum vallahi:)Güle güle kullanın, rengi çok hoş

bubenimolsun.blogspot.cm dedi ki...

çok hoş olmuş ellerine sağlık bende yeni yeni dikiş dikiyorum ve paylaşımlarınızı çok begeniyorum:))

denizkabugu dedi ki...

renk çok hoş taş fikri güzel olur,istersen çok kalın olmayan suni kürklerde kullanabilirsin canım bende bu şekilde bi manto dikicem inşlh bloguma koyucam bittiğinde

berry dedi ki...

Rengi çok güzel sana da çok çok yakışmış. Kollar bence bu haliyle bile gayet iyi gözüküyor. Eline sağlık

elif dedi ki...

Merhaba

Sadece google'den değil diğer hesaplardan da yorum almalısınız bence böylelikle daha fazla kişi yorum yapma imkanı bulur,

Ayrıca sabahlık öyle güzel olmuş ki, polar değil de başka bir kumaştan yapsanız dışarda giyilir yani o derece şık, elinize sağlıık :)

MODAVESAİRE dedi ki...

elif: evet dediğini doğru buluyorum. gerekli değişikliği yaptım open ıd yi işaretledim. umarım doğru yapmışımdır..:)
tüm yorumlarınız için çok teşkr ediyorum. yorumlar sayesinde izlendiğimi gerçekten hissediyorum çok teşkr ederim:)

designbyeda dedi ki...

canım renk beni benden aldı.çok yakışmış..polar sabahlıklar mükemmel oluyor.2 senedir kışın üzerimden çıkarmıyorum.benim kullandığım bir kalıp var aralık 2009 119 model..dene derim..çok rahat.eline sağlık ev içi şıklık şart :) güle güle eskit..

Funda Ceyhan dedi ki...

Canım ya çok şık bir sabahlık olmuş, sana da çok yakışmış, güzel günlerde kullanman dileğiyle, kocaman sevgiler..

serpil dedi ki...

Çok beğendim , rengi de şekli de harika :) Yaka süper durmuş bence, bu arada leopar ceketinizi kaçırmışım şimdi gördüm bayıldım :) Her diktiğiniz giydiniz çook büyük keyifler katsın hayatınıza inşallah.

SvGLove dedi ki...

Ah bayiliyorum sabahliklara! Burcu'cum ben bunlardan almak icin dukkan dukkan dolasirken sen kendin dikiyorsun ya, kiskaniyorum;)
Gule gule giy canim. Mutevazi olmana gerek yok, bence de fusya ile ten rengin cok guzel duruyor.