7 Mart 2012 Çarşamba

BEYAZ TRENÇKOT

Merhabalar.Üzerimde görüdüğünüz bu trençkot henüz bitmedi. Astarı eksik. Düğmeleri eksik..
Bir de rengi eksik !!!!
Haftasonu kumaş boyası aldım sadece renklerini göreyim diye bir parça kumaş boyadım.Açık bej ve gül kurusunu denedim ama pek beğenmedim..Açıkçası bu trençkotun beyaz hali de hoşuma gitmiyor...Az önce Laçin'in yazısını görünce, karar verdim , evet boyamalıyım..
Kafamdaki renk Eflatun...Morun tonlarını çok severim, ilkbahara da yakışır diye düşünüyorum.
Ne dersiniz?

Kumaş çuval kumaşı gibi.. Kalitesiz bir görüntüsü var, ütü tutuyor ama hemen bozuluyor..Boyandığı zaman daha da belli olacak diye kaygılanıyorum ama karbeyaz bir kıyafeti de giymem mümkün değil, bana hiç yakışmadı..Victorya kumaş boyalarının renkleri de aşağıda.. 
Şimdilik hoşçakalın....
Not: uzun zaman önce mango marka bir etek çekilişi düzenlemiştim ve kazanan arkadaşa eteği ulaştırmıştım.(şu an hatırlamıyorum kimin kazandığını)  Eteğin bir de kuşağı vardı , evde çok aramış ancak o dönemde bulamamıştım ve hediyeyi kazanan arkadaşa yollayamamıştım. Geçen gün evde bir hurçta buldum,  yanlış anlaşılmayayım diye yazıyorum..

19 yorum:

denizkabugu dedi ki...

menekşe rengi ve açık mor rengi güzel gözüküyor tabiki seçim senin ,kolay gelsin:))))

coco-jelly dedi ki...

Eline saglık tatlım...koyu renk seç o zaman hataları gizleyen daha havalı görünmesini sağlayan bir renk seç misal siyah...gece mavisi sevgiler;)

ÖZ MODİSH dedi ki...

Bende az önce laçinin yazını okuduktan sonra senin yazını okudum,denk geldi.Bence 50 numaralı renge boyamalısın:)sonucu merak ettim:)

zeynep dedi ki...

29 ve 55 çok güzel ama reklerini tuttrabilirmisin bilemiyorum çünkü tam sentetik karışımı pek tutmuyor ben sirke ve tuz koyuyorum boyarken sabitleştirci de var.
Hatta geçen kot boyadım 51 ile buz mavisi çıktı :) şimdiye kadar boyadığım tüm kumaş kazak ipek eşarp gibi giysilerde en iyi sonucu kırmızı ve siyahtan aldım.Hatta siyaha boyadığım petrol mavisi %40 sentetik bir kazak lacivert oldu.
Yani istediğin rengin 3,4 ton koyusunu boyamalısın.
Birde boyanmış kıyafeti sonraki her yıkamada mutlaka 1 çorba kaşığı sirke 1 çay kaşığı tuz at yoksa beraberinde yıkanan herşeyi boyuyor..(Tüm renkliler için geçerli bu teknik kotlar,kırmızılar, siyahlar )

Form bantlarını sormuşsun çift taraflı yapışkanlı banta benzer şekilde satılan 1,5 cm eninde düz boy ipliğiyle kesilmiş teladır aslı.Benim kullandığım verev kesilmiş 1,5cm eninde üzerinde şerit kurdele olan top şeklinde satılan kurdele. Benim elimdekini erkek ceketlerini dikmek için kullanıyor terziler .(resimlerle anlatacağım blogda)Hatta mantolarda ceketlerde kol omuz kısımlarında kumaş esneme yapsa da bunu yapıştırıp diktiğinde kalıp gibi kalıyor.Daha kip şekli bozulmuyor yani.
İlk söylediğim form bantları penye jarse yada triko kumaşlarda kol yaka pervaz gibi kısımların dikerken esnemesine mani oluyor gerçi sende overloc var ihtiyacın olmaz pek sadece yaka için kullanırsın.
Ben bundan bulamadığımdan erkek ceketleri için kullanılanı aldım şeritini söküp yapıştırıyorum kumaşa.Dikerken esnemediği için kolay dikiyorsun.Ben topunu 10 liradan top halinde aldım sana daha önce de söylediğim Keçiören deki malzemeciden.Diğerlerinden bulamadım bulursam ozaman sana da söylerim:)

Syhn dedi ki...

kesinlikle beyaz kalmalı bencee

gulizz dedi ki...

Lila ya da eflatun çuval dokulu kumaşta sırıtır, alakasız olur.Sarı ve yeşil tonlarını deneyin, zeytin ya da kanarya benim fikrim.

MODAVESAİRE dedi ki...

deniz kabuğu: teşkr ederim , boyamada karar verince ,boyadıktan sonra astarını dikmeye başlayacağım.
coco: aslında siyah da aklımda çok geçiyo ama kepek problemim var :(
özmodish: hala kararsızım, sen de tuz biber oldun karışık zihnime şekerim..
zeynep: verdiğin değerli bilgiler için çok teşkr ederim. bi sorayım bakalım belki çorumda bulurum..
shyn: boyayıp kötü olursa çok pişman olacağım, kesin...

gulizz dedi ki...

Bir de kumaş sentetik yoğunluğuna göre boyayı tutar, sanırım sizin kumaş ketenimsi bir şey, ya da pamuk.Boyayı tutma ihtimali daha yüksek ama yine de sonucu görmek için küçük bir parça mutlaka deneyin.

fillix (evde dikiş) dedi ki...

çok güzel olmuş ellerine sağlık bence boyama!!! kendi renginde kalsın ama model olarak güzel kumaş için öyle diyemeyeceğim :(

ESMANUR dedi ki...

Acizane fikrim ben boyanmamış halini çok sevdim ne güzel bembeyaz ne karar verirsen ver iyi günlerde giy inşallah

ESMANUR dedi ki...

Acizane fikrim ben boyanmamış halini çok sevdim ne güzel bembeyaz ne karar verirsen ver iyi günlerde giy inşallah

suhuba dedi ki...

Selam,
Boya sonucunu bende mareak ettim. İnşallah istediğin gibi olur. :)

bir kase lezzet dedi ki...

BEN GELDİM
1 VE 40 ÇOK GÜZEL TUTARMI ACABA
BEN 1 KAÇ SEFER DENEDİM FENA OLMADI AMA ÇOK KALİTELİDE OLMADI.
:))KENDİ RENGİNDE KALSIN TUTMAYABİLİR.

sewda dedi ki...

keşke başka bir kumaş kullansaydın canım.model çok hoş ama sanırım kumaştan dolayı pek kullanışlı olmayacak.benim yeşiller hoşuma gitti.39- 45-46 ama kumaşta nasıl durur kestiremiyorum.hadi biran önce karar ver bizi meraktan çatlatma:)))

Kokosss ;))) kelebek dedi ki...

sımdıden ellerıne saglık bence beyazz cok guzel kemerı vs tamamlannınca..ben beyaz severım..eflatun da emınım guzel durur..merakla beklıyorum

gulizz dedi ki...

bu kumaşla kısa ceket dikmeliydiniz, model seçiminiz yanlış olmuş.ama kumaş güzel

Mor Menekşe dedi ki...

bence beyaz kalmalsın canım, burdan güzel görünüyor :) illa boyamalıyım dersen koyu bej derim .

Mor Menekşe dedi ki...

"Kalmalsın" yazmışım canım "kalsın" oluaktı o :)

serap dedi ki...

öncelikle kolay gelsin diyorum, kumaşın kalitesiz gözükmesi gerçekten sinir bozucu oluyor çünkü insan dikiş dikerken kumaşın türüne değil modelin zorluğuna göre yoruluyor :( o yüzden sana öncelikle dikişte ilerlediğin için daha kaliteli kumaşlar almanı tavsiye ediyorum nasılsa boşa gitmeyecek. özellikle treçkot gibi sık giyilecek modellerde bu, bence daha önemli. renk olarak da ben laciverti seçerdim herhalde.