28 Nisan 2012 Cumartesi

SAÇLI DERİDE SEDEF

Yaklaşık 13 yıldır sedef hastasıyım. Saçlarımın ense kısmında ve kulaklarımda var. Yoğun bir kaşıntı ve kepek problemi oluşturuyor.Yaşamımın bazı zamanlarında azalıyor, bazı zamanlarında azıyor !!Her zaman şükrediyorum halime çünkü ciddi bir yelpazesi var bu hastalığın, benimki son derece basit... Ancak son 3 yıldır biraz sıkıntı, biraz kuru, soğuk ve güneşsiz iklimle çok şiddetlendi sedefim.. Yoğun bir kepek, kaşıntı beni çok rahatsız ediyordu. Bazı marka şampuanlar derimi çok yakıyordu, hatta özellikle elidor marka şampuan ve kremimi çöpe atmıştım geçen yıl....
Son dönemlerde birçok blogda paylaşılan Nude adlı şampuanı bir deneyeyim diye aldım geçenki Ankara'ya gidişimizde. Amacım doğal bir ürün kullanmak ve saçlarımı güzelleştirmekti.
İlk yıkamada farkı hissettim hem şampuan hem de kremi umduğumun ötesinde memnun etti beni. Ve benim için bir mucize gerçekleşti....İkinci yıkamadan sonra fark ettim ki hiç kepeğim dökülmüyordu, evet kaşıntım vardı ancak eskisi kadar yoğun değildi... Hele ki saç ile derinin birleşim yeri kıpkırmızı iken en ufak bir kırmızılık kalmamıştı. Kulağımın beyaz kepek kaplı , kızarık derisi hiç eskisi gibi değildi, gayet nemli , hafif kepekli görünüyordu..Sedefli saç derim gerilmiyordu eskisi gibi..
Bu ürün anlayacağınız bana , sedefime çok iyi geldi...
Belki zamanla etkisi azalabilir , bunu bilemem , belki iyileştirmeyecek ama en azından doğal içeriği ile diğer market şampuanları gibi sedefli cildime zarar vermeyeceği kesin...
Ben ister sedefiniz olsun ister olmasın bu ürüne şans verin derim...
Bu arada blogumda paylaştığım hiçbir ürün bana birileri tarafından yollanmıyor, bizzat para verip alıyorum, bunu da bazı ürünleri övdüğümü düşünmeyin diye yazıyorum....Yazdıklarım tarafsız yorumlarımdır, bilgilerinize:))
Ha , bir de Garnier 'in BB cream ini aldım, güzel mi ? Yooo, bi işe yaramıyo bence...Son derece lüzumsuz.. Onun yerine La rochenin bu kremini alın derim size... 
BU YAZIMI SIKILMADAN OKUYAN HERKESE ÖZELLİKLE TEŞEKKÜR EDİYORUM..
SEVGİLER, SAYGILAR....
 

8 yorum:

Su Perisi dedi ki...

Çok sevindim canım iyi geldiğine.Nude şampuana bende bir an önce kavuşmak istiyorum senden okuyunca iyice hızlanacak alışım :)) Garnier'ı gördüğümde alsam mı diye düşünüp vazgeçmiştim.Hiç memnun kalanı duymadım cidden.

suzan7814 dedi ki...

benim de saçlı deride ve vucudumda sedef var.ilk kez bu şampuanı burada adını duydum.bende deneyeceğim .bilgi için teş.ederim.

MODAVESAİRE dedi ki...

su perisi: teşkr ederim canm..çok mutluyum inan 1 haftadır...pamuk gibi yumuşatmıyo kremi ama yeterli oluyor bence...alma garnieri derim ben:))
suzan: inşallah sende de güzel bir etki görünür, en azından doğal bir içerik diye düşünebiliriz değil mi...allah yardımcımız olsun , zor gerçekten sedef..

CMOS dedi ki...

çok mutlu oldum canım rahatsızlığına iyi geldiği için benimde sedefli bir arkadaşım var ona öneriyim en iyisi:)

kuyrukluyıldız dedi ki...

babamda ve bende de sedef var benım bellı donemlerde eklem yerlerımde cıkıyor ve gıt gıde azaldı kremlerle ama babamın ozellıkle ellerınde cok yogun cıkıyor. kremler bıle fayda etmıyordu sonra babama gece yatmadan once ıkı tene kuru kayısı yemesını ve bır tne bıtkı cayını ıcmesını soylemıslerdı yaptı ve yogun aranda azaldı cok rhatlattı. bıtkı cayına guvenemedıgı ıcın kısa zamanda bıraktı ama kayısının ıse yaradıgını soyluyor..:)

nesli dedi ki...

merhaba
bende ilkkez duydum eşimde sedef rahatsızlığı var şampuan kullanmaz sadece sabun kullanır bunu bir deneyelim belki rahatlar teşekkürler

MODAVESAİRE dedi ki...

cmos: teşkr ederim, umarım arkadaşının da derisine iyi gelir..
kuyruklu yıldız ; söylediğin çok iyi oldu, ben de deneyeyim kuru kayısıyı, düzensiz yerim ama bi düzene bindireyim bakalım sonuç görecek miyim....
nesli; rica ederim, ben fayda gördüm umarım eşinize de iyi gelir..

suhuba dedi ki...

Canım geçmiş olsun. İyi gelen birşeyi bulmak seni nasıl mutlu etmiş. Çok sevindim :)