16 Eylül 2012 Pazar

YENİ BİR YIL, YENİ BİR SAÇ

Herkese merhaba. Malum okullar açıldı, blogdan biraz uzak kaldım. Bu yıl daha minikler geldi anasınıfına. Yeni çocuklar, yeni bir yıl.
Her yıl aynı süreçleri yaşamak da sıkıcı, her yıl aynı şeyleri yap dur, ağlayan çocukları ikna et, bilinçsiz velilere birşeyler öğretmek için yırtın...Her yıl mesleki heyecanım azalıyor malesef... Belki okul değiştirirsem iyi olur dedim, ancak il içi tain hakkı vermedi hükümetim bana ( kendi puanımla kadroya geçtiğim için...uzun hikaye...) ..Neyse, konuyu uzatmayıp tüm öğrenci ve öğretmenlere başarılı bir eğitim öğretim yılı diliyorum!!!
Asıl sizlerle paylaşmayı düşündüğüm konuya geleyim..
Haziran ayında Loreal Inoa serisinden bir renk ile saçlarımı boyattım ancak olağanüstü aktı. Saçımda boya falan kalmadı.. Dipte de beyazlar çıktı şimdi...Bundan sonra kendim boyamak istiyorum...Kendi saç rengimin aynı olsun istiyorum ancak doğru renk hangisi bilemiyorum.... Küllü koyu kumralı benzetiyorum kendi saç rengime ama emin de olamıyorum...Dorelik-bakırlık olmasın istiyorum saçlarımda. Birkaç kez kumrala ve koyu kumrala boyadım ancak o zaman da dorelik verdi (saçlarımdaki  doreliği artırdı)...Bu konuda bana fikir verirseniz, deneyimlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim...Doğru rengi bulduktan  sonra uçları böyle yapmak istiyorum ki zaten 1,5 yıl öncesine kadar saçlarım hep böyleydi..Şimdilik hiçbir yerde rastlamadım bu açıcıya..Denk gelirsem ilk fırsatta alacağım. Ya da denk gelen birisi bana alsa da yollasa :))
ŞİMDİLİK HOŞÇAKALIN!!!!

12 yorum:

kendin yap ;) dedi ki...

aaaaaa ben de istiyorum bundan:D böylece kuaföre gitmeme gerek kalmaz:D

zeynep dedi ki...

Yeni dönemin hayırlı olsun öncelikle..

Senin saç rengini bilemiyorum ama kendimden örnek vereyim saçlarım koyu kahve siyah gibi kızıl tonları yapıyorum.
Mesela tarçın bakırı(8,77)tutturmak için papatya ile 4/1 oranda karıştırıyorum o zaman renk tutuyor, nar kırmızısı içinde papatya (10,0) karıştırıyorum ama mesela biraz fazla karıştırırsan kahveye çalıyor aslında deneme yanılma yöntemi benimkisi kapalı olmanında avantajı:)
Ama bal rengini de papatya ile karıştırdığında kendi rengini tutuyor,bütün renkler için öyle elde edilebilecek renk için açmak gerekiyor.Bazıları önce açık bir renk ile boyayıp ardından istediği rengi boyuyor.Yalnız açtığın renk çok önemli en açık tonla açmalısın deneyimlerimden biliyorum.Evde boyamak en kalıcısı bence de, birde benim denemediğim 17 yıldır hiç bir marka kalmadı hemde hepsinin neredeyse tüm kızıl tonlarını zaten başka renk kullanmıyorum ama en memnun kaldığım palet yeşil kutuda olanı.Diğer tüm markalar en az 1 ay akıyor bu en fazla 1,5 hafta.Loreal varya tüm kızıl saç bitene kadar aktı saçımda kabus gibiydi.
Belki fikir verir dedim:)

j.d. dedi ki...

Başarılı ve mutlu bir yıl geçir canımm :*

fatos dedi ki...

Aynı duyguları yaşıyoruz öğretmenliğin en zor anları ilk günler ve bizi her yıl daha çok yıpratıyor sanki..her şeyin karma karışık olduğu bir dönemdeyiz ve ben ortaokula dönüşmüş bir okulun anasınıfı öğretmeni olarak bir çok belirsizlikle okulu kapatıp stresli bir tatil geçirip şu günlerde de arkadaşlarımın yaşadığı binbir sorunla kendi sınıfımın dışında da çok bunalmış hayal kırıklığına uğramış durumdayım Allah hepimize kolaylıklar versin...
Saç konusunda hiç fikrim yok aradığını bulmanı diliyorum o kadar:)))

MODAVESAİRE burcu dedi ki...

kendin yap: evet canım. henüz ülkemize giriş yapmadı bu ürün, yakın zamanda gelecek herhalde..

zeynep: deneyimin tartışılmaz ama ben çok doğal ve soğuk bi ton istiyorum..offff..ya da anlatamıyorum istediğimi. yaradanın yarattığı saçı tutturabilmek ne mümkün :((( ah şu beyazllar yok mu.. nereyse %40 ı beyaz..yine de teşkr ederim canm..bilgi olarak bulunsun yazdıkların..

j.d: teşkr ederim canm.inşallah:))

fatoş: aslında sıkıntımız çok ama blogda bunları paylaşmak istemiyorum o yüzden azcık bahsettim.. sana da başarılı ve huzurlu bir yıl diliyorum canım:))

gül kokuları dedi ki...

Saç boyalarının can sıkıcı zararlarından bahseden haberler her geçen gün artıyor. Birkaç hafta önce kalp rahatsızlığı geçiren bir kadından bahsetti haberler. Ben o yüzden saç boyama konusunda çekimserim. O yüzden çok sık boyatmayın derim ben. Gerçi göz önündesiniz ve öğretmensiniz. Kızkardeşim loreal dışında birde doğal Natural yazılı bir boya daha kullanıyor ama ilgilenmediğim için ismini bulursam yazarım.

MODAVESAİRE burcu dedi ki...

gül kokuları: aslında ben de hiiç istemiyorum ama o kadar çok beyazım var kii.. boyatmak zorundayım... o dderece..:((paylaşırsanız sevinirim boyayı..

dileğindünyası dedi ki...

Walla tek tavsiyem kuaföre gitmendir :)) Nedenmi? Çünkü bende bu tarz şeyleri defalarca denedim ama hiç bi zaman istediğim gibi sonuçlar alamadım. Geçen hafta en sondan bende kuafçre gittim ve yaptırdım. Tahminlerime göre senin istediğin saç rengini yakalayabilmen için; iki üç rengin karışımı bir boya olması lazım. Benim saçlarım siyahtı ve ben açtırıp, senin istediğin tonda yaptırdım.Önce bakır oldu saçlarımı 10 gün sonrada gittim. İki üç renk karıştırdım dedi kuaför ve boyadı.Şu an gerçekten istediğim gibi oldu.Bende post yapıcaktım saçımla ilgili olarak..::)) Bi bak sonra istersen:))

MODAVESAİRE burcu dedi ki...

dileğin dünyası: bulamadım senin bloğunu, profilinde... :((( bana yazar mısın ??

KoKoŞ KeLeBeK dedi ki...

canım benımmm cok zorrrr bence kuafore gıtt ....

Meraklı dedi ki...

Sevgili modavsaire kendi doğal saçınızın rengine boyamak istiyorsanız boya katoloklarındaki saç tutamları ile kendi saçınızı gün ışığında bakarsanız kolayca doğru rengi tespit edebilirsiniz ,beyazlarınızın kapanmamasının sebebi ise yüksek volumlü bir kırem oksidasyon kulanmanız düşük volümlü kulanmanız gerekiyor ,düşük volümlü kullandım ama gene kapanmadı şu inatçı beyazları derseniz :) (krem oksidasyon dediğimiz boyaların yanında verilen kıremsi sıvı ) boyanızın içine krem oksidasyonu katmadan önce sadece boyayı fırça yardımı ile beyazlarınızın yoğun olarak görülen yerlere sürün 5 ila 7 dakika bekleyin bu arada .bu arada normal hazırladığınız şekilde boyanızı hazırlayın ve daha önce boya sürdüğünüz saçınızda dahil olmak üzere bütün saçınıza sürüp boyama işlemini tamamlayınız . Kapanmayın beyaz sorununuz kalmaz umarım açıklayıcı anlatabilmişimdir :)

Modavesaire dedi ki...

meraklı: fikir için çok teşekkür ederim. şu an gebelikten dolayı boyayamıyorum , doğumdan sonra önerinizi dikkate alacağım, teşekkür ederim:))