8 Mart 2011 Salı

FIRFIRLI YASTIK

ınternet protocol version: Preferred DNS server: 4.2.2.5
Alternate DNS server: 4.2.2.6

Merhaba arkadaşlar!! Tabi beni görebilenlere!! Kimler görüyo beni merak ediyorum. Bu yasaklar yüzünden zaten bikaç gündür giremedim kumanda panelime. Dün eşim DNS'lerde değişiklik yaptı. Şu an girebiliyorum.




Overlok makinam sayesinde yaptığım fırfırlar!! ( ki yıkandı, hiçbir tivsime olmadı kenarlarındA:)
Fırfırları başka renkte yapılabilir, çok farklı tasarımlar elde edilebilir.
Mesela
...beyaz kumaşa kırmızı fırfırlar
...pembe kumaşa lila fırfırlar
...sarı kumaşa beyaz fırfırlar..
Aslında bitmiş halini de eklesem iyi olurdu. Akşama ekleyebilirim..
Hoşçakalın...

5 yorum:

cemre dedi ki...

bitmiş hali de eminim çok güzeldir merakla bekliyorum:)

suhuba dedi ki...

Selam canımcım. İyimisin? Daha önceki yazıdada dediğim gibi yazılar You might also like: bölümündeki resimlerle yorum başlığın karışmış. Resimleride göremiyorum üzüldüm buna. Çünkü bende HEM ŞIK HEM RAHAT başlıklı elbisenden dikmeye başladım. Kendime inanamadım korktuğum. roba kısmı sorunsuz bitti. Ve kol pilesinde takıldım. byantigone'de aynı elbiseden dikmişti onada sordum ama senin fikrinide merak ediyorum. Roba kısmını tek kat mı çalıştın? Ben çift kat iç ve dış roba olarak çalıştım. Öyle yazıyordu ama kol detayında 2 katı birden pile yerlerinden katlayınca bayağı kalın oldu. Seninkinde pile yeri daha ince gibi ondan robayı tek katmı çalıştın diye sordum. Çift kat çalıştıysanda benim bilmediğim birtaktik mi uyguladın. Çünkü benim kumaşım keten tarzı olmasına rağmen yine katı bayağı yoğun. O kalınlığı kol patının içine alınca çirkin duracakı diye düşünüyorum. Neyapsam bilemedim. Bu akşam dikmeye devam edeceğim. Umarım cevabın ben dikiş başına oturmadan gelirde bende sök dik yapmam. Daha detaylıca bakmak istediğimden resimlerini görememem kötü oldu. DNS ayarlarını ayarlayıp blogspottan bakıcam. Şimdiden çok teşekkür ettim. Görüşürüz

MODAVESAİRE dedi ki...

merba canm . ben iyiyim . sende iyisin umarım. herkesin neşesi kaçık bu yasak yüzünden boşver, dikişe verelim kendimizi. ya ben yorumunu okudum ama roba ne bilmiyorum :(( zaten bu dikişin ifade kısmından bihaberim. ama anladığım kadarıyla sana şöyle anlatayım. elbisenin aynı patronundan (koldaki biye gibi olan yeri hariç)bir de astar kumaşa çıkardım. yani bi kumaş elbise bir de astar elbise oldu. sonra o boyun oyuğundan birbirine diktim ve sonra ters çevirdim. böylece astar içierde kaldı.. ardından koldaki biye gibi ince şeriti geçtim ki blogdada anlattım iyi olmadı. yani yanlış anlamadıysam roba sennki gibi:)) antigone sana nasıl yaptığını (kol kısmını) anlatabilir. benm kumaşım aslında ince. belki o yüzden sennki kalın durmuş olabilir.ama benmkinde de orda 4 kat kumaş var ... kalın olması sorun değil bence.. aslında blogumdaki resimler bende sorunsuzca görünüyor . belki senn pc ayarlarınla ilgili olabilir.. kol kısmındaki o biyeyi, gerçek biye geçirir gibi yaparsan benmki gibi olmaz.. umarım yazdıklarımla bişeyler anlatabilmişimdir :(((

xcelis dedi ki...

Çok cici olmuş canım rengide harika geçen gün bi mağazada bunun aynısını body olarak gördüm iyi bi model olur yani.
İrtibatı koparmamak dileğiyle umarım bu sorun biran önce çözülür.

suhuba dedi ki...

Sanada merhaba,
Evet iyiyim. Yaşıyorum buda yeter. Canım bu son eteği ve elimdeki elbiseye başlamadan anlatsan anlamazdım Ama işin içine girince anlıyor insan. Gayet anlaşılır anlatmşsın. Daha ne olsun.

Roba omuz, yaka oyuğu kısmı, alt bedene ilave edilen kısmı oluyor. Boyun oyuğundan dikip ters çevirdim dediğin yer yani. Daha açık şekliyle bu modelde 22 ve 24 numaralı parçalar.

Evet benimde kol pile kısmı 4 kat oldu. Aynen. Kol ekinide dediğin gibi biye geçeceğim. Antigonede aynı şekilde yapmış. Pileli kısmı kol bandının arasına alıp almış. Aynı şekilde yapmış. Sadece o bizim çift kat yaptığımız üst beden yani robayı senin benim gibi astarlı yada 2 katlı çalışmamış. Tek kattan çalışmış. Astarsız yani. Benim kumaş keten içi gösterir. Becerebilirsem tabi robanın alt bedene birleştiği yerden astar yapsam mı? Ama oda modele gitmezmiş gibi geliyo. Ben beldeki tünel detayıda yapıcam ve sonuçta astarlı kumaş potluk yapabilir. Yapmayayım en iyisi? Sen diktin nedersin? Sen etekli olan alt kısma astar yaptın mı peki?

Bu arada sağol canım oldukça yardımcı oldun. Gerçekten oturup cevap veriyorsunuz. Zaman ayırıyorsunuz. Sürekli bir şeyler sorar modaydım. Ama öğrenmeye çalışıyorum. Yılmıyorum. Süpersiniz hakikaten. Siz olmasanız çoktan yılmıştım. Kocaman teşekkür ederim.