9 Şubat 2011 Çarşamba

NELER YAPIYORUM & OVERLOK MAKİNASI

15 tatilin son haftasında neler yapıyorum biliyor musunuz ?
Tam 4 yıldır yapmadığım birşeyi yapıyorum: tv izliyorum..Hihih hiii:)
Number 1
Kral tv
Mtv
Powerturk...
Artık hangi saatte hangi klip çıkacak biliyorum :-P

Tüm gün kusana kadar dinlediğim şarkılara gelirsek:
Emre Aydın , Hoşçakal
Tan , barbie bebek
Akon, Angel ( victoria secret melekleriyle olan klibine baılıyorum:)
Özgür, toz
Sertap Erener, bi damla gözlerimde
Demet Akalın, Olacak olacak
Murat Dalkılıç, Murat Boz ,Taylor Swift,Black eyed peas,Özlem Tekin, Ümit Sayın,Toygar Işıklı....

Amma bilmediğim klip varmış piyasada...
En çok hoşuma giden İki şarkıcı var: Deniz Çetin ve Toygar Işıklı..Deniz Çetin 'in Taa 2006'da çıkmıştı ilk albümü..''Utanır insan böyle güzel olunur mu ? '' şarkısını çoğunuz biliyorsunuz. Benim dilimden düşmüyordu o dönemde.. Yeni şarkısını da çok beğendim.





Bu arada overlok makinası almam lazım ..Overlok makinası olmadan dikişe başlamak istemiyorum artık !!! Çook istiyorum ama kararsızım. Beni idare edecek bir makina olarak Singer'i düşünüyorum. Fiyatı da 560 tl..

Acme ev tipi ovelok kullanan var mı ? Nasıl öğreneceğim kullanmasını mesela? servisi falan oluyor mu ?? Ne dersiniz ??
Sizlerden ricam (overlok makinası olanlar)bana bu konuda yardımcı olmanız. Önerilerinize ihtiyacım var...

11 yorum:

dikisdersi dedi ki...

acmeden uzak dur derim ,öle kimseyede güvenme yok güzel çekiyor falandı filandı ,sen 2 parça birşey dikmeyeceksin,daima kullanacaksın ,2 senedir kullanıyorum singerin makinasını memnunum modavesairem ,hatta bulursan bunun 5 iplikliksini al derim ,6 ayda bir alt bıcagının degiştirilmesi icap ediyorbirde her dikişten önce biraz yaglaman oda makinanın performansı için sadece ,alt bıçagı oda 10 tl gibi bişey ,şimdiden güle güle kullan

Genç Yaşta Yaşam dedi ki...

benim overlok makinem yok ancak dikiş makinesi aldıığm sırada singerin bu overlok makinesi yeni çıkmıştı ozaman inceleme fırsatı bulmuştum.Şirin bi makine sanayi makinesini biliyorsan ip takma yada kullanım açısından ondan pek bir farkı var gibi durmuyor.Yani benim gördğüm bu.Tek farkı eve uygun olması :)

fashion house by zeto dedi ki...

Canım overlok şart gerçekten süper bi buluş bu yaa:) Benim olsa neler yaparım senin olsa sen neler neler yaparsın:))

zeynep dedi ki...

Marka olarak bilmiyorum ama 100 küsür fiyatlarda da var ev tipi ovarlok makineleri madem Ankara'ya yakınsınız bir bakın derim ulus civarı makinecilere 3 iplik falan muhakkak bulursunuz ki fazla fazla iş görür,geçen baktım bir tane ben brother 1200 lira dedi yok artık dedim sanayi alır koyarım baş köşeye..Aklınızda bulunsun singerlere değmez diye düşünüyorum ben:))Sevgiler..

www.mkblkonsept.com dedi ki...

hayatım ben sıfır sanayi tipi overlok makinası aldım.İşi öğrenince ev tipi makinaların yüzüne bakmıyorum artık:)
fiyatı 1200 tl idi. Kingtex 5 iplikli aldım.
Kursa giderken Overlok makinasını kullanmasını öğrendim.En zor kısmı ise iplikleri takmak.Uzun zaman alıyor bende en az 10 kere taktıktan sonra tam anlamıyla öğrendim.Bulmaca gibi bişey.
Sen kimseyi bulamazsan bile kursa götür hocan taksın sonra sende deneyerek öğrenirsin.
Ben senin yerinde olsam sanayi tipi alırım bir kere alırım.Benim fikrim öyle. Hem çok yer kaplamıyorlar hem masası kendisine monte ediliyor.Hem süper overlok yapıyor.diktiklerin daha profesyonel oluyor.
Benden bilgiler bunlar.
Seni çook öperim.

SİHİR dedi ki...

ben acme kullanıyorum yaklaşık 3yıldır falan elimde.tek bir sefer parça değişimi dışında başka hiç bir sorun yaşamadım.buda normal bi durum.üstelik fiyatıda diğerlerine göre çook uygun.makinayı aldığın yerde zaten ipliğini takmayı kullanmayı göstereceklerdir.bir sorun çıktığındada servisi olmasada makineciler sorunu hallediyor.

Sevgi Sevdalısı-Melek's By Design dedi ki...

Benim evde acme var..Atölyedeki sanayi tipi makinara göre yetersiz geliyor ama evde kullanmak için ideal..Singer Acme'ye göre çok daha iyidir elbette..Şimdiye kadar hiç tamir gerektirmedi ama gerekirse aldığım yerde yaptırabileceğimi söylemişlerdi..Bence satılan yerde dene bu bana yeterli dersen satın al..Ben memnunum..

pakoje dedi ki...

modavesaire:)) bloğunuzu yenice takip etmeye başladım ama yeni bir blogerim veee o kadar acemiyim kii daha hiçbirşey yükleyemedim bile yani o kadar acemiyim:(( genellikle dekorasyona ilgileniyorum hatta yaptığım birkaç ev dekorasyonu acemice de olsa eşime yardımcı oluyorum işte:)) sizin evinizde mutfağınız f-gerçekten çookk hoşuma gitti:)) mudodan aldığınız koltuk takımızın:)) fotoları koyarsanız çok sevinirim:)) bu arada çok marifetlisiniz dikiş konusunda:) ben sizi eklemek istiyorum izin verirseniz.. iyi akşamlar diliyorum

MODAVESAİRE dedi ki...

Tüm yorumlar için çok teşkr ederim. ayın 15 inden sonra alabileceğim overlok makinasını . yorumlarınız çok değerli, biraz daha düşüneceğim..teşkr ederim...

pakoje: sen kimsin ? mudodan koltuk aldığımı nerden biliyrsun ??ben blogda böyle birşey yazmadım ki ??

dikisdersi dedi ki...

bulursan zeynebe katılıyorum sanayi tipi makinaların hiç biriyle kıyaslanamaz ev tipi overlock makinaları ,alabiliyorsan sanayi tipi al derim ilk etapta

fatma dedi ki...

merhabalar bloğunuzu yeni takip etmeye başladım diktikleriniz çok hoş. bende 2 yıl dikiş kursuna gittim herkese tavsiye ediyorum insanın diktiklerini giymesi ve bunların beğenilmesi harika bir duygu henüz dikiş makinem ve overloğum yok annemin ve kayınvalidemin makinaları ve yakınımdaki bir akrabamın overloğu ile idare ediyorum.kurstaki tüm makinalarımız sanayi tipiydi ve harikaydılar kesinlikle onlarla dikiş çok başka ben 3 ve 4 iplik yuki overlok kullandım 4 veya 5 iplik çok daha avantajlı emniyet dikişi var penye ve triko için ideal imkanınız varsa böyle bir makina alın derim inşallah bende ileride almayı planlıyorum.
fatma