13 Şubat 2011 Pazar

OVERLOK MAKİNAMI ALDIM SONUNDA :)


Cuma günü aldım overlok makinamı...Baştan beri düşündüğüm marka singerdi. Aldım, çook mutluyum..

Öncesinden bir kullanmışlığım olmadığı için herhangi bir marka ve model ile kıyas yapamayacağım. Ancak şuna eminim ki bana en az 5 yıl yetecek bir makina. Sonrası Allah kerim...Bildiğiniz üzere ben bir öğretmenim ve bir yer ( butik/modaevi gibi ) açma durumum söz konusu değil. Böyle bir hayalim var, gerçekten ama ne zaman nasıl olur bilmiyorum..O yüzden benim genel ihtiyacımı harika bir şekilde göreceğine eminim..

Aldığımda hemen servise gittim garanti belgesini onaylatmak ve nasıl çalıştığını öğrenmek için. Servisçi amca, bana iplik dğiştirmeyi yukardaki ipliklerden bağlayarak değiştirmemi söyledi. Alttaki karışık kısmı bilmene gerek yok dedi. Eğer öğrenmek istiyorsam , kullanım kılavuzundan bakabilirmişim ! gerginlik vb. şeyleri de deneye deneye keşfedecekmişim !!
Yuh !! Neyse, Çorum 'da tek singer servisi, tek servisçi amca dedim, sesimi çıkarmadım.. Eve geldim bi kumaşla deneyim dedim , alt kısımdaki iplikler kopmuş !! Bütün gece kullanım kılavuzunu oku oku, başardım iplik geçirmeyi !! Yehuuu..

Evdeki her bişeye overlok yaptım diyebilirim.
Bu kesme işi çok zevkli, stres atıyosun valla.




Aslında hala 4 iplik yaparken iplikleri gergin olmuyor ve 2 iplikli hiiç denemedim..Kurstaki dikiş hocamdan öğrenmeyi düşünüyorum.
Artık dikeceklerim daha profesyonel olacak, eminim...
Almak isteyenlere tavsiye ederim !!!

Sevgiyle kalın...

17 yorum:

sibelce dedi ki...

hayırlı olsun bende sevıyorum dıkıs dıkmeyı.ne kadara aldınız acaba bende dusunuyorumda almayı.

Hatice Sahin dedi ki...

Hayırlı olsun,güle güle kullan arkadaşım.Ben de ilk aldığımda senin gibi öğrenmek için herşeye overlok yapmıştım.

akasya ağacı dedi ki...

güle güle kulllan fiyatını öğrenebilirmiyim

Nur dedi ki...

güle güle kullanın :)

Genç Yaşta Yaşam dedi ki...

ahhh canım ahh :) o overlok makinesinden neler çektiğimi gel birde bana sor.Geçen yıl okulda bütün makinelere ip takmayı öğreniyoruz.Bütün makineleri bitirdim.Overloğu en sona bıraktım.Bu nasıl bir korkudur.Kafayı yemiştim vallahi lüper ve iğnelerden ip geçirene kadar :DD:

FASHION DESIGNER dedi ki...

yaaa bende istiyorum hayrlı olsun aslında var bıtane eski ama ve o ipliklerin bolluğunu ayarlayamıyorum sanırm :(
Fiyatını bende merak edıyorm

Antigone dedi ki...

güle güle kullan canım. kendim almış gibi sevindim valla! beni de iyice heveslendirdin bu arada ;DD

www.mkblkonsept.com dedi ki...

Şekerimmmm hayırlı olsunn.Benimkide çalışıyor çook memnunum.Gerçekten overlok olmadan dikilenler eksik kalıyor.Overlok ile tertemiz oluyor.

large fashion dedi ki...

güle güle kullan canım

sewda dedi ki...

güle güle kullan canım (az önce demeyi unutmuşum.resimde göründüğü kadar demi kasası falan yok yani istediğin yere koyabilirsin.sen öğren sonra da bize anlatırsın olurmu.şimdilik memnunsun inş hep memnun kalırsın.güzel projelerini merakla bekliyorum inan.

Aktuelmoda dedi ki...

Güle güle kullan şekerim :)

dikisdersi dedi ki...

güle güle kullan alt luperi biraz daha sık yavru agzı olan yarım kademe ,olarak denemeye başla 2 iplikli deneyeceksen ayrı bir küçük parçası var onu takarsın birde dikiş uzunlugunu makinanın fiş takılan yerinin orda 2 ye getir F olan ayar dügmesiden ve vesairem 2 igneyi çıkar yeşil iplikten gecen igneyi daha güzel dikersin onu penyede kullan mail atayım ben sana :)

dikisdersi dedi ki...

güle güle kulan dedimmi :)

nurtenbegendi.blogspot.com dedi ki...

Çok uzun bir yorum yazmıştım, gittiiiii. aslında şudur sorum: Overloğun ipi farklı mı? Şu soru için ne çok şey anlat.mışım. Kendi dikiş hikayeme kadar gittim geldim. Geveze miyim neyim:)) İyi geceler.

suhuba dedi ki...

Canım çok sevindim. Uzun zamandır istediğin buydu. Gülegüle kullan. Öğretmenim diyorsun. Valla imrendim sana bende çalışıyorum ee senin gibi çocukta var. Ev, iş temizlik derken dikiş hep hayal olarak kalıyor. Kursa başladım onu bile bıraktım. Sen öğretmenim deyince hüsrana uğradım. Nasılda aktifsin. Herşeye nasıl zaman ayırıyorsun.

Birileri anlatsın ( Nergiz ) dedi ki...

Makinanın tanıtımı burada yapmışsın zaten, bende hep singer marka overloklara bakıyorum almayı düşünüyorum ama bu aralar dikişten soğudum gibi... Yinede içimdeki bu dikiş dikme aşkı bitmiyor.

sewda dedi ki...

canım sonunda sanırım bende overlok makinesi alabileceğim:))benim istediğim marka da singer.ben netten almayı düşünüyorum çünkü 150 liralık bir far var arada.zaten dikiş makinemi de öyle almıştım.seninkinin modeli 14 sh 754 mü?kullanması zormu sadece kullanma kılavuzuyla öğrenebilirmiyim sence?bunun yanında başka neye ihtiyacım var sana zahmet beni bilgilendirirsen dikkat etmem gereken yerleri söylersen çok ama çok mutlu olurum.