8 Aralık 2010 Çarşamba

DİKİŞ KURSUNDA NELER YAPIYORUM ?

Tam bir haftadır bu iş ile uğraşıyorum. Hocam teğel işini çoook önemsiyor.. Benim de sabrım azalıyor...Sormayın, tüüm teğellemeyi ve parçaları da birbirine dikmeyi( teğel ile= genişçe dikmek ) az önce bitirdim..

Ben şimdiye kadar 2 etek daha dikmiştim ama vardır bi bildiği diyorum hocamın..:)))
Bakalım zamanla nasıl şeyler ortaya çıkacak:))
Hocama diyorum ''Evde başka bi işe başlayıp teğelleyip getireyim mi ?''
Hocam diyo '' Yoook, önce bu bi bitsin, evde bişey yapma:) '''

Teğelle Allah Teğelle.. Ben hep kumaşa tüm izleri sabunla çıkarıp iğneleyip, makinada dikerken yavaş yavaş-teker teker iğneleri çıkartıyordum.. Bakalım bunda dikişler daha güzel, kaliteli mi duracak ??


Çizgiler milim farkıyla üstüste geliyor, hocam çok önemli değil o diyorr..

Yarın makinada birleştireceğim..

Sevgileer....

11 yorum:

Genç Yaşta Yaşam dedi ki...

canım teğel konusuyla ilgili blogumda konuma yorum ayıp fikrimi sormuşsun.kusura bakma biraz geç oldu ama ancak müsait olup cevap yazabiliyorum.Affet lütfen:)
bir kere teğel garantili bir iştir.sabunla çizip iğneliyorsun ya oldu ki kaydı bişey oldu o ihtimal yoktu teğelde.Düzgün olur asıl dikişi geçtkten sonra tutar çekrsin teğel ipini.Hem bazı iğneler kumaşı yıpratır iz bırakır yada zarar verir.Teğelde böyle bi riske girmemiş olursun.Son olarak teğel yapmak sabunla çizip iğnelemekten daha az zamanını alır=vakit nakittir yani:):)
Bu arada mont dik feyz alalım demişsin ama ben vakit bulup uykumu alamıyorum dahad:D:
Yardımcı olabildim mi bilmiyorum canım.Umarım yardımcı olabilmişimdir.Kendine çok iyi bak.Görüşmek üzere tekrar başka postlarda:)

karabidikim dedi ki...

Demek bütün hocalar aynı bizim hocamızda teğele çokönem veriyor.Daha bir etek diktik ikinci eteğimin yarısı bitti.Bundan sonra pantolona geçiçez.

DuruButik dedi ki...

Teyellediğine göre eminim dikişinde çok düzgün olacaktır. Rengi de çok hoş. Kolay gelsin.
Sevgiler...

zeynep dedi ki...

Hımmm o teyellerin birde söküm aşaması vardır bilirmisiniz...:)İğne bile kullanmam ben zamanla göz ayarı denen bişi çıkıyor ortaya...Hoca duymasın hatta benim kursiyerler hiç duymasın:))... Kolaylıklar...

iki dirhem bi çekirdek dedi ki...

Ben sıkıntıdan patlarım herhalde ki kimi zaman sabunla bile çizmiyorum. 1 cm dikiş payı verip dikiyorum hemen. sonucu merak ettim acaba daha profesyonel bir iş mi çıkıyor ortaya?

MODAVESAİRE dedi ki...

karabidikim: bana bi blogger arkadaş burdanın pantolon patronlarının ağ kısmı kötü oluyor diye yazdı o yüzden ben pan. dikmeyeceğim canm. bi mont dikeceğim önce. sen dik ekle bakalım:))
duru butik : inşlh canm, güzel durur. rengi ben de çok sevdim bööle ilkbaharda içine beyaz bi body-gömlekle giymeyi planlıyorum.. sevgiler canm
zeynep: aa sorma di mi. bi sökmek var. ama kolayca sökülüyomuuşş:))aslında evet ama biraz sabredeyim hocam çok istekli benm için, çok güzel şeyler yapacaksın ilerde diyoo:))
iki dirhem: eevet bakalım nasıl olca..
yorum yazan elleriniz dert görmesin..

keskin makas dedi ki...

merhaba bende teğel işini hiç sevmem.Dikişte tağrl kullanmam.Aslında hazır giyimde teyelin kullanılmaması geekiyor.Yeni öğrendiğin için kullandırıyordur.Zamanla bırakırsınteyeli:):):)

Aktuelmoda dedi ki...

Ayy bende hiç öle sıkıntıya gelemiyorum.İğne ile tutturuyorum o kadar.Ama sonuç müthiş olacak eminim.Rengine bayıldım canım :)) Hadi bitir de görelim :))

MODAVESAİRE dedi ki...

KESKİN MAKAS: ASLINDA DOĞRU DİYOSUN. KZIINA PİJAMA DİKERKEN NE SABUN NE İĞNE KULLANIYOO:)) SORMA:)) ZATEN BİKAÇ ŞEYDEN SONRA BEN ZRTIK TEĞELLE ÇALIŞMICAM DİCEMM.. YOKSA BIRAKIRIM VALLA KURSU..
AKTÜEL MODA: SORMAA BUGÜN O TEĞELLERİ SÖKÜCEM DİYE ÖLDÜM ELLERİM HALA ACIYOO :((

keskin makas dedi ki...

merhaba kursu bırakma teyeli bırak:):):)

serap dedi ki...

işte bunun için bir türlü kursa gidemiyorum başıma gelecekleri tahmin ettiğimden :))